Sarah Linde

Sarah Linde

Kunstenares Sarah Linde (1981) uit Heeswijk-Dinther is in 2005 afgestudeerd aan Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in ’s-Hertogenbosch voor Beeldende Kunst. Haar kunstzinnige loopbaan had al direct een snelle start, met veel exposities. Zo mocht ze in 2008 al exposeren in de Tuingalerij van Het Noordbrabants Museum.

Linde heeft het talent om met haar tekeningen een gevoel over te brengen. In pastel, houtskool, potlood en pen creëert ze werelden en wezens die veelal surrealistisch aandoen. In al haar werk is een connectie tussen mens en dier te vinden. Naast haar tekeningen werkt ze graag met grafische technieken zoals etsen, lithografie, zeefdrukken en sporadisch fotografie.

Naast haar passie voor haar vrije beeldende kunst haalt Sarah Linde genoegen uit het overbrengen van haar kunst op leerlingen. In 2013 behaalde zij haar diploma voor beeldend docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze verrijkt de wereld van de kunsten met haar creaties en door haar passie over te brengen op een nieuwe generatie.