Mirjam Withaar

Mirjam Withaar

Kunstenares Mirjam Withaar (1992) laat zich inspireren door de natuur. Tijdens haar wandelingen heeft ze een scherp oog voor details en contrasten om haar heen. Deze beelden neemt ze mee naar haar atelier.

Ze werkt veelal in keramiek en creëert met natuurlijke tinten organische objecten. Na haar opleiding Fine Art aan het St. Joost in Breda, hadden haar kunstwerken vaak een handeling of menselijke activiteit nodig, om geactiveerd te worden. Inmiddels ligt de nadruk niet meer op het rituele aspect van haar werk, maar op de esthetiek van de steeds wisselende natuur.

Afgelopen najaar heeft ze zich veelal laten inspireren door paddenstoelen, schimmels en sporen. Om haar fascinatie voor deze vormen goed te kunnen uiten, is ze verder gegaan dan keramiek. Zo heeft ze ook werk gemaakt door wol te vilten en drukken van paddenstoelen op fotogevoelig papier.

I.v.m. de corona-crisis is haar voorjaars expositie tijdelijk verplaatst naar de zomer. Als de planning niet wijzigt toont ze haar werk in juni in de galerie.

Dit is een film waarin Mirjam Withaar uitleg geeft over haar werk.