Hanneke Roumans

Atelier Anders, jonge brabantse kunstenaar, custussen en creatieve workshops, Hanneke Roumans
Hanneke Roumans

Hanneke Roumans bekijkt de omgang van mensen met de natuur. Is het nog wel echte natuur? Of zijn we zo ver van de natuur gedistantieerd, dat onze gecultiveerde natuur voldoende is? Roumans confronteert de kijker met deze vragen op een luchtige, soms wat humoristische manier.

Bij Atelier Anders lanceerde ze haar project ‘Nature to go’. De maatschappij wordt steeds vlugger en veranderlijker. Waarom de natuur niet? Daarom kon iedereen zijn portie natuur afhalen bij Atelier Anders. ‘Nature to go’ is niet zomaar een stukje natuur, het plantje in de gemakkelijke draagtas heeft een persoonlijk paspoort. Waardoor u weet wat zijn of haar voorkeuren zijn en u kunt het natuurlijk overal meenemen.

Bent u meer een dierenvriend, dan zijn de in olieverf geschilderde visjes van Roumans misschien iets voor u. Want wat is er nog natuurlijk aan een goudvis in een kom? Koop dan een visje van Roumans, goedkoper in onderhoud en zeker zo persoonlijk.

Naast haar conceptuele werk creëert Roumans series van geschilderd werk in olieverf. Een voorbeeld hiervan is haar serie ‘nachtblind. In de periode dat dit werk ontwikkeld is leefde zij s’ nachts. Ze werd niet meer geleefd door het ritme van de dag en maakte veel natuurwandelingen die haar oog op andere dingen liet vallen. Dit leverde prachtige zachte, bijna aquarel-achtige beelden op, die mysterieus uit een mist naar voren lijken te komen.