Herroepingsrecht

Binnen een termijn van 14 kalenderdagen heeft u het recht om een aankoopovereenkomst die u op afstand heeft gesloten te herroepen. Dit is geregeld in de wet Koop op Afstand en houdt concreet in dat u na ontvangst twee weken heeft om te beoordelen of u het product wilt houden. Dit mag u op dezelfde manier doen zoals u dat ook in een fysieke winkel zou doen.

Termijnen
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen nadat de vervoerder het product heeft afgeleverd bij u of een door u aangewezen derde. Als u in één bestelling meerdere producten met verschillende levertijden heeft besteld, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na levering van het laatste product uit de bestelling. In het geval dat het product een dienst betreft en niet een fysiek product, verstrijkt de herroepingstermijn 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst.

Als u binnen 14 kalenderdagen aangeeft een product te willen retourneren onder de wet Koop op Afstand heeft u vanaf dat moment 14 kalenderdagen om ervoor te zorgen dat het product weer afgeleverd is bij Atelier Anders.
Nadat het product bij ons binnen is gekomen is er wederom een termijn van 14 kalenderdagen voor de volledige afhandeling van de procedure, tot en met de terugbetaling van het toepasselijke bedrag. Indien anders laat Atelier Anders u het weten.

Terugbetaling
In het geval van een retour onder de wet Koop op Afstand ontvangt u de betaling terug op uw rekening, inclusief de eventuele kosten voor de heenzending. Eventuele waardevermindering door gebruik of schade aan het product zullen met de credit worden verrekend. U draagt zelf de kosten voor de retourzending.

Uitzonderingen
Het herroepingsrecht is uitgesloten voor de volgende producten:
• Volledig uitgevoerde diensten die in opdracht van de klant zijn uitgevoerd, zoals workshops en cursussen.
• Producten waarvan de verzegeling is verbroken.
• Producten die om hygiënische redenen niet retour kunnen worden genomen.
• Verbruiksmaterialen, zoals verf, pigmenten, etc.

Richtlijnen retourneren
Bij het retourneren van een product naar Atelier Anders dient u de volgende richtlijnen te volgen.
• Het product dient degelijk verpakt te zijn met een omdoos, zoveel mogelijk inclusief originele verpakking en accessoires.
• Plak bij voorkeur geen extra stickers, plakband, etiketten en dergelijke op de verpakking van het product.
• Stuur de producten altijd voldoende gefrankeerd naar Atelier Anders. Producten die niet voldoende gefrankeerd zijn of onder rembours worden aangeboden zullen wij niet in ontvangst nemen.
• U bent als verzender verantwoordelijk voor de zending totdat deze door Atelier Anders is ontvangen.
• In de volgende gevallen kunt u de kosten voor de retourzending per mail bij Atelier Anders declareren:
– Atelier Anders heeft een ander product geleverd dan het bestelde product.
– Er is sprake van een defect binnen de garantietermijn en -voorwaarden.
Als u een product onder de wet Koop op Afstand naar ons terug wilt sturen, dan dient u daarnaast de onderstaande richtlijnen te volgen.
• Het product dient volledig met alle accessoires, boekjes, etc. geretourneerd te worden.
• Bij beschadiging van het product kan er een waardevermindering in rekening worden gebracht.
• Eventuele waardevermindering die op is getreden door gebruik anders dan in een fysieke winkel kan in rekening worden gebracht.

Aanmelden herroeping
Stuur een e-mail naar info@atelier-anders.nl, vermeld hierin uw bestelnummer en reden van terugsturen. Atelier Anders zal zo spoedig mogelijk hierop reageren. Waarbij de verdere procedure verder wordt uitgelegd.

Het modelformulier voor herroeping kunt u vinden in het pdf document formulier herroepingsrecht.pdf

Vragen over service en retourneren
Heeft u een vraag over garantie, een geretourneerd product of een andere vraag? Neem dan direct contact op met Atelier Anders.
Email: info@atelier-anders.nl
Telefonisch: 06-25641933